Boekbinderij Wilgenkamp

Boekbinderij Wilgenkamp is sinds 1997 gevestigd in Blokker, gemeente Hoorn in Noord-Holland.
Naast het maken van boeken en dozen in opdracht geven wij in onze binderij les aan iedereen die dit prachtige en fascinerende ambacht wil leren.

Masterclasses, workshops, cursussen

Wij bieden cursussen en workhops voor beginners en gevorderden aan in groepen van max. zeven personen zodat er genoeg aandacht is voor iedereen.
Als gastdocent bieden wij ook workshops op locatie aan voor grafische opleidingen (ROC's), kunstacademies, kunstencentra, instellingen of particuliere groepen.
De inhoud van die workshops wordt afgestemd op de doelgroep.
Sinds september 2011 organiseren we masterclasses met gerenommeerde en internationaal bekende gastdocenten. Zie de agenda bij boekbindlessen.
Wij zijn Certified Elbel Libro Instructor, de 'Bookbinding out of the box' bindwijzen van Benjamin Elbel zijn een vast onderdeel van ons workshop programma.

Wilt u zich inschrijven dan graag met naam, adres, telefoonnummer, mail adres en de code van de les waarvoor u zich wilt inschrijven.
Bij volgeboekte lessen hanteren wij een wachtlijst voor het geval iemand zijn deelname moet annuleren.
Aarzel dus niet je voor deze wachtlijst aan te melden.

At the moment we have some problems with our English website. The information on this Dutch site is ok but if you want to be sure the information is right, please contact us.
We are working on a renovation of this website to make it ready for contemporary requirements. That will take some time but is almost done. Sorry for the inconvenience.

Een boek laten binden

Boekbinden is een levend ambacht en nog volop in ontwikkeling. Het ambacht kent een grote verscheidenheid aan bindmethoden dus voor elk te binden boek is er een passende oplossing.
De vormgeving, kleur-en materiaalkeuze en de bindwijze zijn daarbij bepalend voor het eindresultaat.
Wij kunnen u adviseren en helpen daarin een keuze te maken. We gebruiken alleen gebruikelijk en minder gebruikelijk materiaal van goede kwaliteit zodat het boek levenslang meegaat
Voor elk boek, document, foto's of kunstwerk kan een doos of foedraal op maat worden gemaakt.
Een bescherming in de vorm van bijpassende flexibele mappen of hoezen is ook mogelijk.

Een eigen boek drukken en laten binden

Wilt u uw eigen familieboek, gedichtenbundel, scriptie of studieverslag laten maken?
Kom dan eerst bij de boekbinder langs voor advies ivm het bindwerk voordat u zelf naar de drukker gaat.
Na het laten drukken binden wij het graag voor u in.

Meet & Greets

Rondom de masterclasses in Blokker organiseren wij zo mogelijk een Meet & Greet met de gastdocent.
Deze Meet & Greets geven iedereen die geïnteresseerd is in boeken en papier de mogelijkheid de gastdocenten te ontmoeten zonder deelnemer aan een les te zijn.
Terwijl masterclasses meestal praktsch van aard zijn, krijg je tijdens Meet & Greets de kans om te luisteren naar wat de bezoekende artiesten te vertellen hebben over hun werk.

Dus kom langs, ontmoet collega's, eer de gast, discussieer mee en wees je er weer van bewust dat boekbinden geweldig is!
Wij organiseren de Meet & Greets in samenwerking met Elbel Libro Bookbinding in Haarlem.
Via onze website en nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van deze activiteiten.

Deze website is bijgewerkt op vrijdag 19 oktober 2018