Boekbinderij Wilgenkamp

Sinds december 1997 is onze handboekbinderij gevestigd in Blokker, gemeente Hoorn.
Onze specialisatie is het binden van één boek of een kleine oplage voor je gelegenheidsboek, afstudeerboek, familieboek of ander werk.
In de boekbinderij worden ook workshops en lessen gegeven voor een ieder die dit prachtige ambacht wil leren.

Een boek laten binden

Boekbinden is een levend ambacht in ontwikkeling en kent veel variaties en oplossingen voor bindwerk. De vormgeving, de materiaalkeuze en de bindwijze zijn bepalend voor het eindresultaat.
Wij kunnen je helpen daarin een keuze te maken en gebruiken alleen materiaal van goede kwaliteit zodat het boek levenslang meegaat.
Voor elk boek, document, foto's of kunstwerk kan een bijpassende doos of foedraal op maat worden gemaakt. Een bescherming in de vorm van bijpassende mapjes of hoesjes is ook mogelijk.

Een eigen boek drukken en binden

Wil je je eigen familieboek, gedichtenbundel, scriptie of studieverslag laten drukken en inbinden? Kom dan eerst bij de boekbinder langs voor gratis advies vooraf voordat je naar de drukker gaat. Waar nodig begeleiden wij je in het hele proces als dat nodig is of je kunt het hele print- en bindproces door ons laten uitvoeren.

Boekbindlessen

In de boekbinderij geven wij cursussen en workhops voor beginners en gevorderden in groepen van max. zes personen zodat er genoeg aandacht is voor iedereen.
Daarnaast verzorgen wij workshops en lessen op locatie voor scholen, bedrijven, instellingen of particuliere groepen.
Sinds september 2011 organiseren we masterclasses met gerenommeerde en internationaal bekende gastdocenten. Zie hiervoor de agenda bij de boekbindlessen.

Meet & Greet

Rondom de masterclasses in Blokker organiseren wij zo mogelijk een Meet & Greet met de gastdocent.
Deze bijeenkomsten zijn voor iedere geïnteresseerde vrij toegankelijk en worden georganiseerd in samenwerking met Elbel Libro in Amsterdam.
Via onze website en nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van deze activiteiten.

Tips

Beurs van Bijzondere Uitgevers, zondag 11 december 2016, 13.00-17.00 uur, Paradiso Amsterdam.
Meer informatie: www.paradiso.nl/Boekenbeurs

Deze website is bijgewerkt op 06 december 2016